Skyy Clark, Babanın Hastalığı Arasında UCLA için nasıl ilerlemeye devam etti?

doyoutravel

New member
Skyy Clark'ın telefonu sınıfta çalmaya devam etti. UCLA'daki yaz okulunun ikinci günüydü, bu yüzden cevap vermedi. Kardeşlerinden biri ona Snapchat'e bir mesaj gönderdiğinde, sonunda serbest bıraktı ve neler olduğunu görmeye çalıştı.

Babam hastanede. İnme vardı.

Koltuğundan cıvatalanan Clark babasını aradı. İlk başta, Kenny Clark iyi görünüyordu, alaycı mizah anlayışı bir hastane yatağından bile bozulmamıştı.

“Etrafta şaka yapıyor ve bize selfie videoları gönderiyordu,” dedi Skyy, “ve 'Beni taburcu etmek üzereler' ve her şeyi ve sonra çılgın bir şey oldu.”

O zaman, Skyy ve babası karşılıklı bir eve dönüşün eşiğindeydiler. Dört lise ve üç kolej içeren bir ömür boyu yoldan sonra, Skyy memleketi Bruins için oynayacaktı ve ailesi yakınlarda hareket etmeyi planlıyordu.

Kenny, UCLA'nın Mick Cronin'in Cardinals'in koçluk boşluğunu doldurmasını sağlamak için bir Louisville hayranının acımasız sosyal medya kampanyasında oynak bir dönüş önererek oğlunun yeni kolej seçimini boğmuştu.

Skyy'nin Louisville'den UCLA'ya transfer olacağını duyurmasının yanı sıra, aylardır “X” zaman çizelgelerini dolduran aynı hashtag'i – babasının çağrısında – “#MickIsthepick”.

Şimdi, Skyy en istikrarlı etkisi ve yakındaki 1 numaralı hayranı olmadan bir mevsimi düşünmeye bırakıldı. İnmesinden üç gün sonra Kenny, hayatını tehdit edecek bir dizi komplikasyon yaşadı. Skyy, neredeyse her oyuna katılan ve onu desteklemek için orada sadece bir avuç egzersizi kaçıran baba olmadan dövüldü.

Her gün saatlik telefon görüşmeleri yokluğunu telafi etmeye başlayamadı.

“Bu ilk yıl,” dedi Skyy, “Babam yoktu.”

Dedi Kenny: “Cehennem kadar zor.”

Skyy'nin sol uyluğundaki dövme bağlarını yansıtır.

Kenny'nin küçük oğlunu yanağından öperken tutan bir görüntüsü.

“Bu benim bebek resmim,” dedi Skyy, dövmeyi göstermek için şortunun eteklerini çekerek. “Bu benim, o o.”

UCLA gardiyanı Skyy Clark, sol bacağında onu babasıyla çocuk olarak tasvir eden bir dövme gösteriyor.

Skyy Clark'ın sol bacağına dövme, onu babasıyla birlikte bebek olarak tasvir ediyor. (Ben Bolch / Haberler)

Skyy ilk basketbolunu sıçramadan çok önce, babası ailenin atletik mirasını kurmuştu. Central Florida Üniversitesi'nde geniş bir alıcı olarak oynadıktan sonra Kenny, hazırlanmamış bir serbest ajan olarak Minnesota Vikings ile imzaladı. Swagger ve gösterişli gol kutlamaları ile tanınan, 2003 sezonunda bir sırt yaralanması emekliliğini zorlamadan önce Vikingler için iki vuruş yaptı.

Kenny oğlunun ilk koçu olmaya devam etti. Lisede basketbol oynamasına rağmen, Kenny oyun hakkındaki bilgisini Skyy'nin erken büyümesini hızlandırma umuduyla tamamladı.

“Basketbol hakkında öğrenmem gereken ne olursa olsun, okuyordu,” dedi Skyy, “eğer çekim, pick-and roll ile ilgili bir şey olsaydı, videoları izliyor ve bana öğretmek için elinden gelen her şeyi öğreniyordu.”

Bir ders mantra oldu: ne yaparsanız yapın, sahip olduğunuz her şeyle yapın.

Bir lise birinci sınıf öğrencisi olarak Skyy, Santa Clarita'daki evinden Bin Oaks'taki Oaks Christian High'a her şekilde 50 mil gidip gelirken giderek daha zor olduğunu buldu.

Sabah 5'te yarım yıl yükseldikten sonra Skyy, akıl sağlığı için çabayı terk etti ve ortaokula gittiği Northridge'deki Heritage Christian'a döndü. Cronin oyunlarına geldi, koçun kızı ödev yaparken standlarda oturuyordu.

“Harika oldu çünkü o her zaman tüm hayatım boyunca bana yardım ediyor, bu yüzden bunu onun için yapma şansım için, orada tam daire bir an gibi hissettim.”
– Skyy Clark, babasına yardım etmek için

Pandemik vuruşta, aile sağlık düzenlemeleriyle daha az kısıtlayıcı ve normallik duygusuna daha açık bir yerde yaşamak istediğine karar verdi. Clarks eşyalarını topladı ve üç günlük sürüşü Nashville, Tenn. Skyy, son lise sezonunu Florida'daki Montverde Academy'de geçirdi ve yırtık bir diz bağından kurtulmasıyla sınırlı kalırken Geico Ulusal Basketbol Şampiyonasını kazandı.

Yaralanma onu Illinois'de birinci sınıf öğrencisi olarak sınırlamadı, Skyy ilk 12 maçı başlattı ve önemli bir katkıda bulundu. Ancak Noel için eve bir gezide, diyabet nedeniyle babasının sağlığını kötüleştirdiğini fark etti. Kenny sürekli acı çekiyordu ve neredeyse göremedi.

Skyy, babasının ona ekibinden daha fazla ihtiyacı olduğunu düşünmeden önce bir oyun daha Illinois'e döndü. Kenny'nin durumunu özel tutarak aile nedenleriyle ayrıldığını açıkladı.

UC Santa Barbara için oynayan kardeşi Zz de dahil olmak üzere altı kardeşin en büyüğü olarak Skyy, babasının bakımından sorumlu olmak için bir sorumluluk hissetti. Ona tıbbi ziyaretlere eşlik etti, egzersiz yaptığından ve hatta kan testleri için parmağını diktiğinden emin oldu.

“Temelde kayıtlı bir hemşire gibi oldum,” dedi Skyy. “Harika oldu çünkü o her zaman tüm hayatım boyunca bana yardım ediyor, bu yüzden bunu onun için yapma şansım için, orada tam daire bir an gibi hissettim.”

Skyy Clark, Aralık 2023'te Louisville'e Kentucky'ye karşı bir atış yaptı.

Skyy Clark, Aralık 2023'te Louisville'e Kentucky'ye karşı bir atış yaptı.

(Timothy D. Easley / Associated Press)

İkinci sınıf sezonu için Louisville'e transfer, ailenin Nashville evine yaklaşık 2 saat uzaklıktaki bir sürüş mesafesinde kalmasına izin verecekti. Skyy, kötü bir takımın önde gelen golcüsü oldu, oyun başına 13.2 puanı, kaybeden bir sezondan veya antrenör Kenny Payne'in işini kaybetmekten koruyamadı.

Bu onun son hamlesini başlattı. Skyy, Batı Kıyısı'ndaki liseyi bitirmiş olsaydı, başından beri katılacağını söyledi UCLA'yı seçti. Ailesi ona katılacak Los Angeles yerlisi için bir araya geliyordu.

Kenny, “Bir evde ve her şeyde kapanmıştık,” dedi.

Sonra o korkunç haber geldi.

Kenny ilk vuruşundan stabilize edilmiş gibi göründüğünde, aileyi teşvik eden hastanede üç olaysız gün, büyük bir aksilik geldi.

Kenny bir dizi daha zayıflatıcı vuruş yaşadı ve komaya girdi.

Yaklaşık bir ay sonra uyandı, ancak birkaç ay daha hastaneye yatış gerektiren uzun bir iyileşmenin başlangıcıydı.

“Hala burada olduğu için mutluyum,” dedi Skyy.

UCLA gardiyanı Skyy Clark, 14 Mart'ta bir Bruins galibiyeti sırasında Wisconsin muhafız Kamari McGee'ye gidiyor.

UCLA gardiyanı Skyy Clark, 14 Mart'ta bir Bruins galibiyeti sırasında Wisconsin muhafız Kamari McGee'ye gidiyor.

(Michael Conroy / Associated Press)

“Skyy zorlu bir çocuk … eğer hepsini biliyorsanız, bu yıl bile oynayabildiğinden şok olursunuz.”
– Mick Cronin, UCLA koçu, Skyy Clark'ta

Baba ve oğul her gün konuştu, konuşmalar Kenny'nin rehabilitasyonundan ve Skyy'nin sezonundan daha fazla döndü.

Skyy, “Her şey hakkında konuşuyoruz – basketbol hakkında konuşuyoruz, hayat hakkında konuşuyoruz, kelimenin tam anlamıyla her şey gibi” dedi. “Gerçekten bana çok çalışmaya devam etmemi söylüyor, ama benimle ne kadar gurur duyduğunu, bu yıl kendimi nasıl ele aldığımı söylüyor.”

Louisville'de olduğundan çok farklı bir rol üstlenen Skyy, Big Ten'deki en özverili oyunculardan biri haline gelirken skoru feda etti. Junior Guard, takımdaki en kısa oyunculardan biri olmasına rağmen suçlamalar alır, saldırgan ribauntlar alır ve birisi onları getirmedikçe bahsetmeyeceği yaralanmalarla oynar.

“Sıkışmış parmaklarım var, sıkıştığım başparmaklarım var, her türlü yaralanmaya sahibim,” diye nihayet bir oyunu kaçırmadan neyi ittiğini sorduğunda kabul etti. “Evet, yani, eğer hala yürüyebilirsem, hala koşabilirim, hala nefes alabilirim, adrenalin başladıktan sonra iyi olacağım.”

Yol boyunca Skyy, koçunu maç başına 8.0 puan, 2.9 ribaunt ve 2.8 asist ortalamalarını aşan bir etki ile etkiledi.

“Skyy sert bir çocuk,” dedi Cronin. “Sadece bu yıl ondan alabildiğimizi elde etmek için, kendimden dolayı neler yaşadığını biliyorum, eğer hepsini biliyorsanız, bu yıl oynayabildiği için şok olursunuz.”

Kenny, televizyonda her oyunu izledi ve tekrarları izleyeceği için avantajları olduğunu şaka yaptı. Özellikle Skyy'nin bu ayın başlarında USC'ye karşı sezonun en yüksek 17 puanlık performansını, altı asist ve üç top çalma ile gitmek için 10 atıştan yedisini yaptı.

“USC oyunu, hepsinin bir araya geldiğini gördüm,” dedi Kenny. “Gururlu bir baba gibiydim.”

Rehabilitasyon sırasında yeterince iyileşen Kenny, eve döndüğünde Pazar günü kendi kilometre taşına ulaştı. Ayağa kalkıp birkaç adım atabildi, doktorlar aileye, güçlendirme egzersizleriyle gayretli kalırsa yaklaşık iki ay içinde tekrar yürüyebileceğini söyledi.

Skyy Clark, 11 Şubat'ta Illinois'e karşı bir düzen çekti.

Skyy Clark, 11 Şubat'ta Illinois'e karşı bir düzen çekti.

(Craig Pessman / Associated Press)

Skyy, babasının Perşembe günü Utah Eyaletine karşı Bruins'in NCAA Turnuvası açıcısı için babasının Lexington, Ky. Kenny bir kez daha televizyonda izleyecek, oğlunu agresif olmaya teşvik edecek, çünkü derin yürüyüş koşuları tamamen bekçi oyunuyla ilgili.

Hala karşılıklı eve dönüş elde edebilirler. Skyy, son üniversite sezonu için UCLA'ya dönmeyi taahhüt etti ve Kenny bu hareketi Güney Kaliforniya'ya geri döndürmeyi planlıyor.

“Tanrı istekli,” dedi Skyy, “gelecek sezon kesinlikle buraya geri dönebilecek.”

Bu, oğlunu bir kez daha tutan baba, kucaklamalar için telefon görüşmeleri yapmalarına izin verecekti.