Bruins efsanesi Bill Walton, UCLA'yı özel hissettirmeyi asla bırakmadı

doyoutravel

New member
Bill Walton'un en yeni canlı saçmalık hakkındaki kısa mesajlar, UCLA basketbol çalışanının cep telefonuna oyunda sadece birkaç dakika kaldı.

Yayıncının söylediği şey bu değildi. şarkı söyleme … Ve kim serenatlıydı.

Personel.

“Mutlu yıllar sevgili Alex,” Walton, Ocak 2017'de Bruins'in Kaliforniya'daki zaferinin geç saatlerinde ESPN'de çırpıldı.

Ekibin atletik iletişim direktörü Alex Timiraos'u sabah atışlarında bir doğum günü bağırması sağlama fikri ortaya çıktı. Asla dikkat çekmek için, Timiraos televizyon ekibinden bunu yapmamasını istedi.

Timiraos, “Dedim ki, 'Hayır, hayır, hayır, çocuklar, lütfen yapma' 'dedi. “'Beni yayına dahil etmene gerek yok.' Tabii ki yaptılar. ”

Walton ve diğer yayıncı Dave Pasch, Timiraos'un 33 yaşına girdiğini belirtmek için efsanevi Bruin Center Kareem Center Kareem Abdul-Jabbar'ın 33 numaralı forması Segue'i kullandı.

Alex 33 mi? Diye sordu Walton yayında. “19 yaşında gibi görünüyor. Alex 10 yıldır burada. Gençlerin büyüdüğünü görmek için olağanüstü, işlerimizde bizim için hesap veremeyen spor bilgi müdürleri. Teşekkürler Alex. Doğum günün kutlu olsun.”

Walton daha sonra kamera Timiraos oturma kortuna kaymadan önce doğum günü baladının birkaç çubuğuna başladı.

UCLA'yı üç üniversite sezonunda iki ulusal unvanına götürdükten on yıllar sonra oyunu oynayan en baskın merkezlerden biri olarak Walton, programın etrafındaki hayatlarda büyük bir varlık olarak kaldı. Mayıs ayında 71'de ölen “Big Redhead” hakkında neredeyse her Usher, Yayıncı, Çalışan, Oyuncu veya Koç'a sorun ve hayatlarına nasıl dokunduğuna dair uygun şekilde tuhaf bir hikaye duyacaksınız.

Shootarounds'da Walton, takıma bağlı herkese işaret eder ve adlarını bir zihinsel koçtan bir antrenörden diğerine ve aşağı doğru ilerliyormuş gibi söylerdi.

Darren Savino var!

Rod Palmer var!

Nate Georgeton var!

“Gerçekten umursamıyordu,” dedi Timiraos, “programı çalıştıran insanlar hakkında.”

Walton'un kapsayıcı yaklaşımı, okulun en büyük oyuncularından ve en tuhaf kişiliklerinden birine yaptığı övgü sırasında Pauley Pavilion'da Pazar öğleden sonra dev boşluğun geride kalmasını sağlayabilir.

Ohio State'i oynamadan önce, Bruins, 1972 ve 1973 ulusal şampiyonlarına liderlik ederken, okulda ilk 73 maçını kazanan oyuncunun tercih edilen moda seçimine bir başıyla kravat boyası ısınma gömlekleri giyecek. UCLA'nın formaları, numarasını taşıyan mavi ve altın “BW 32” omuz kayışlarına sahip olacak.

Bill'in karısı Lori Walton fahri kaptan olacak. Diğer aile üyeleri, 1977'de Portland Trail Blazers ve Naismith'e girmeden önce Boston Celtics ile NBA unvanlarını kazanmaya devam eden oyuncuya video haraçları içeren Bill'in hayatını kutlamak için ilk yarıda ona katılacaklar. Memorial Basketbol Onur Listesi.

Kanserle uzun bir savaşa yenik düştükten dokuz ay sonra Walton nihayet halka açık bir gönderim alacak.

UCLA teknik direktörü Mick Cronin, “Haraç bizim cenaze törenimiz gibi olacak,” dedi, “çünkü bir yaşam kutlaması istemiyordu ve insanların isteklerine saygı duymalısınız.”

UCLA efsaneleri Bill Walton, ayrıldı ve 2013 yılında bir basketbol maçında Kareem Abdul-Jabbar oturdu.

(Scott Chandler / UCLA Atletizm)

Belki de başka hiçbir Bruin Walton gibi hayatı kutlamadı. Cronin'in encino evinde, çoğu herkesin 2019 yazında bir basketbol mezunları barbeküsünden ayrıldıktan sonra, Cronin UCLA işini almasından kısa bir süre sonra, Walton'un temizliğe bile yardımcı oldu.

Birkaç ay sonra, San Francisco'daki Pac-12 merkezindeki bir ofisin köşesinde oturan Walton, etkinliğin menüsünü sadece yapabildiği gibi hatırladı.

Walton, “Çok fazla meze, çok su, güzel, sıcak bir ev ve davetkar bir atmosfer vardı ve sonra her türlü iyi yemek vardı – tavuk, kaburga, patates, sebze, salata, mısır” dedi. Ben de patates mi dedim? Ve Mick Cronin ile olan deneyimimi özetleyen sevdiğim her şey. En çok etkilendim. “

Ünlü Bruin ve halefleri arasında karşılıklı bir hayranlık vardı. Kişiliği hafif yürekli olan Sophomore Center Aday Mara, Walton'un yararlı tidbitlerle dolu şaka doğasının keyfini çıkardığını söyledi.

“Saatlerce konuşabileceğimizi hissettim,” dedi Mara. “Bana söylediği şeylerden biri sabırlı olmaktı çünkü çoğu zaman büyük adamların küçük oyunculardan daha yavaş bir gelişimi var. Bu yüzden sadece sabırlı olun ve her gün tadını çıkarın. “

Junior Point Guard Dylan Andrews, Walton'un birinci sınıf öğrencisi olarak ilk çıkışından önce kampüsteki Luskin Center'daki bir oyun öncesi kahvaltı sırasında onu tanıdığını hatırladı.

“Beni benim adımla aradı,” dedi Andrews, “Ve ben çok şaşırdım ve 'Kim olduğumu biliyor musun?' Ve o, 'Adamım, evet, olağanüstü bir oyuncusun' gibiydi ve bana harika olmamı söyledi. ”

Pratik olarak baktığı her yerde Walton, vurgulayacak birini buldu. UCLA ve USC arasında aradığı bir Crosstown rekabet oyunu sırasında Walton, kamera her birini arenada bulduğunda Helix yüksek mezunları Chris Carlson (Basketbol'u denetleyen Bruins Associate atletik direktörü) ve Eric Mobley'den (USC asistan koçu) bahsetti.

Bill Walton, Golden State Warriors muhafızları Stephen Curry ile Mayıs 2022'de bir playoff maçından önce konuşuyor.

Bill Walton, Golden State Warriors muhafızları Stephen Curry ile Mayıs 2022'de bir playoff maçından önce konuşuyor.

(Jeff Chiu / Associated Press)

“O,“ Helix Highlanders, her yerdeyiz! ” “Carlson,“ ve mahalle ve nereden geldiği konusunda çok gururluydu, bu her zaman biraz temizdi çünkü o zaman metinler ve çağrılar alacağım, 'Bill dün gece bahsetti!' “

Bazen Walton ne zaman sessiz kalacağını biliyordu. Cronin'in babası HEP'in, UCLA'nın Pauley Pavilion'da ulusal televizyonda yapılan bir hesaplaşmada Villanova ile karşılaşmasından bir gün önce tıbbi bir acil durum yaşadığını öğrendikten sonra Walton, kimseye bahsetmedi.

“Çoğu erkek, 'Oh, evet, HEP yandaki hastanede' derdi. “O? Tek kelime değil. Bunu takdir ettim çünkü oyundan sapmak istemedim. ”

Her zaman yol gösteren Walton, Southwest Airlines uçuşları için San Diego'daki evinden Portland, Ore. Bruins'in oyun oynadığı radyo sesi olan Josh Lewin ile aynı uçuştayken, Walton, Lewin'in onunla birlikte binmek için ihtiyaç duydukları kapı ajanlarına söylerdi, Lewin'in sık sık olması gereken bir C27 yatılı geçişine sahip olmasına izin verin Onu son tahtadan biri olarak sevk edin.

Acil çıkış sırasının koridorunda tercih ettiği koltuğa ulaştıktan sonra, 6 metrelik 11 Walton, 5-6 Lewin'den yanında oturmasını isteyecek ve kendisi hakkında hiçbir şey söylemeye devam edecekti.

Lewin, “Beni ve benim küçük hayatım hakkında sorularla biber verdi, ki bu hiçbir şey değil” dedi. “Yapmak istediğim tek şey ona hayatını sormaktı, ama bunun yerine herkes ve etrafındaki her şeyi merak ediyordu.”

Aynı kiralık otomobil şirketini seçtikleri vesilelerle, Walton her zaman Lewin'in aracını almak için önce gitmesinde, etrafındaki kişileri yükselttiğinde ısrar etti.

“Temelde temas kurduğu insanların% 99.9'undan daha uzundu,” dedi Lewin, “ama temas kurduğu her kişi onun boyu gibi hissettirecekti ve onu bu kadar özel yapan buydu.”

Bill Walton, ayrıldı, Denver Nuggets Center Nikola Jokic ile şakalar.

Bill Walton, ayrıldı, Şubat 2022'de NBA All-Star oyunu için bir antrenman oturumu sırasında Denver Nuggets Center Nikola Jokic ile şakalar.

(Charles Krupa / Associated Press)

Walton ayrıca nadir 7 metrelik için takdir gösterdi. Denver Nuggets'ın 2018 NBA Taslağının ikinci turunun sonlarında UCLA merkezi Thomas Welsh'i seçtiği gece Walton, Walsh'un Timiraos'tan sayısını talep etti, böylece onu kişisel olarak tebrik edebildi.

“Çok dokunuldu,” dedi Timiraos Galce, “Bill Walton aradı.”

Pauley Pavilion'a yaptığı son ziyaretlerinden biri sırasında Walton, Tipoff'tan çok önce geldi, böylece bir arkadaşına koç John Wooden'e adanmış olarak adanmış sergileri gösterebildi.

Arena dışındaki tanıdık yüzü tespit eden kıdemli Usher Peter Lee onu içeride salladı.

“İçeri gel, Big Bill,” dedi Lee, Walton'a yayın yapmadan önce yayınlamadan önce yayınlar hakkındaki sırık çerçevesini desteklemek için kullandığı özel sandalye hakkında şaka yapmadan önce.

Oyunlardan sonraki alışkanlık meselesi olarak, Arena'dan ayrılırken Walton ve Tracy Murray, Bruins'in radyo yayınlarında renk analisti aynı değişimin tadını çıkaracaktı.

“Seni seviyorum Bill,” derdi Murray.

“Seni seviyorum Tracy,” diye cevap verirdi.

Bu sezon Pauley Pavilion'a yapılan her geziyi eski bir yarayı yeniden açmak gibi hissettiren anlardı.

“Bunu özledim,” dedi Murray vedalardan. “Çünkü bunun son kez olacağını asla düşünmüyorsun.”