1 Numaralı UCLA kadın basketbolu avlanmaya uyum sağlıyor

doyoutravel

New member
1 Numaralı UCLA, Pazar günü Seattle'da Washington'a karşı Big Ten maçının açılışında test edilmeyi bekliyor.

Bruins (8-0), Hawaii'deki Rainbow Wahine Showdown'da kadın basketbolunda en çok aranan takım olmanın nasıl bir şey olduğunu tattı.

UCLA antrenörü Cori Close, Hawaii'deki kalabalık hakkında “Düşmanca bir kalabalığa sahip olduğum için minnettarım” dedi. “Bu hafta sonu UW'de durum daha da böyle olacak. … Gerçekten iyi bir takımlar. Artık arkamızda büyük bir hedef var, bu yüzden zorluklara ve bizi yüzleşmeye zorlayan şeylere minnettarım.”

Bruins, zorlukların üstesinden gelen bir takımla karşılaşacak. 2023'te 16-15'lik bir sezondan çıkan, yenilenen Washington (7-2) hızla sahaya çıktı.

Close, “Bu yıl hücumlarına çok daha fazla boyut eklediler” dedi. “Geçen yıl gerçekten iyi olan işe alma sınıfı artık bir yaş daha eski ve hepsi bir arada, bu yüzden gerçekten iyi bir kimyaya sahipler.”

Washington'ın tek sıkıntısı, Montana'ya erken 82-68'lik deplasman kaybı ve Louisiana State'in 5. sırasına 67-68'lik deplasman kaybıydı; bu, Huskies'in neredeyse dört çeyreğin tamamında önde olduğu ve son saniyelerde düştüğü bir maçtı.

Washington, Huskies'in 2023'teki güçlü oyuncu alma sınıfının önemli bir üyesi olan en skorer oyuncu Sayvia Sellers (14,8 sayı) tarafından yönetiliyor. Close, Sellers'ın özellikle geçiş döneminde verimli bir şekilde araç kullanma ve puan alma becerisinde önemli bir gelişme gösterdiğini belirtti.

Close, “Kesinlikle saygımızı ve ilgimizi çekiyorlar” dedi.

Associated Press'in en son Top 25 anketinde dokuz Big Ten takımının yer almasıyla Bruins'in önündeki yol hiç de kolaylaşmıyor.

UCLA bu zorluğa, o zamanki Hayır'ın ilk üzüntüsünün ötesine geçerek gelişmeye çalışarak yanıt veriyor. 1 Güney Karolina.

Close, “Her sorunun cevabı daha iyi olmaktır” dedi. “Bu hafta gerçekten top gözlemcileri olmamaya çalışıyoruz… çok fazla durup topu izliyoruz. Çok daha fazla verimlilik ve aktiviteye sahip olmak istiyoruz.”

Pirinç güncellemesi

UCLA koçu Cori Close, takımın 24 Kasım'da Pauley Pavilion'da Güney Carolina'yı yenmesi sırasında ortadaki Bruins Kiki Rice ve sağdaki Lauren Betts ile konuşuyor.

(Gina Ferazzi/Haberler)

Close, genç oyun kurucu Kiki Rice'ın Hawaii'den tamamen yenilenmiş bir şekilde döndüğünü söyledi. Uzun süredir devam eden omuz sakatlığı nedeniyle ilk birkaç maçı kaçıran Rice, kendisini son iki sezonda Bruins'in en skorer üç oyuncusundan biri yapan formuna yeniden kavuştu.

Rice, “Açıkçası, Güney Carolina maçında oynamak için zamanında geri dönmek istedim” dedi. “Geri döndüğüm ilk tam maç olmak zordu ama sanırım Hawaii'de oynadığım o üç maç kesinlikle ayaklarımı yere bastı.”

Rice'ın performansı Close'un üç maçlık serisinde öne çıkan bir performanstı. Koç, Rice'ın havasını yeniden kazandığının ve artık çekingen görünmediğinin, özgüvenle şut attığının açık olduğunu söyledi.

Rice için sahaya çıkmak zorlu bir mücadeleydi; Rice, çok erken dönmenin olası zararlarına karşı oynama arzusunu tartmak zorundaydı.

Rice, “Kendimi çok daha iyi hissediyorum” dedi. “Her maç devam ettikçe ve her hafta antrenman yaptıkça, her şeye daha fazla dahil olmak için daha fazla zamanım oluyor. [and] sadece orada rahat hissediyorum ve kendime dönüyorum.

Rice'ın Arkansas'a karşı oynadığı ilk maçtan itibaren sakatlıktan dönüşü aşamalı bir süreç oldu. Razorbacks'e karşı sınırlı dakikalar oynadıktan sonra sahada daha fazla özgürlüğe sahip oldu ve maç başına %60,6 şut oranıyla 13,3 sayı, 3,5 asist ve 1,8 top çalma ortalamaları yakaladı.

Finli birinci sınıf gardiyanı Elina Aarnisalo'nun ortaya çıkmasına rağmen Rice, dönüşünden bu yana ortalama 22,8 dakika oynadı. Close, iyileşmenin ve rahatlamaya zaman ayırmanın önemini vurguladı ancak Rice hâlâ antrenmandan sonra şut antrenmanları üzerinde çalışmaya çalışıyor.

Close, “Yaklaşık beş dakika önce onunla bu konu hakkında konuştum ve 'Bak, tam bir gün izin alman lazım' dedim” dedi. “Kiki'yi her hafta kovmak zorunda kalıyorum. Aslında fazladan işini yapmaya çalışırken ben de 'Güle güle Kiki' dedim. Aslında pek iyi dinlemiyor.”

Washington Eyaleti gardiyanı Charlisse Leger-Walker, 28 Ocak'ta UCLA forveti Gabriela Jaquez'in baskısı altında top sürüyor.

UCLA'dan Gabriela Jaquez'in önünde top süren Charlisse Leger-Walker, geçen sezon Bruins'e karşı oynarken ön çapraz bağında yırtık yaşadı. Leger-Walker UCLA'ya transfer oldu ancak sakatlığının iyileşmesi için ona daha fazla zaman tanımak amacıyla bu sezon kırmızı gömlek giyiyor.

(Ryan Sun / Associated Press)

İki Bruins kırmızı gömlek

Guard Charlisse Leger-Walker ve forvet Amanda Muse sezonun geri kalanında sahalardan uzak kalacak.

Yüksek lisans öğrencisi Leger-Walker, Bruins'in 23 yaşındaki oyuncuyu 2025-26 sezonu için takımda tutmasına olanak tanıyan tıbbi bir kırmızı gömlek giyecek. Washington Eyaleti'nden yapılan transfer, Ocak ayında Cougars adına Bruins'e karşı oynarken ön çapraz bağını yırttı.

Close, “Her ne kadar onun tamamen sağlıklı olmasını ve bizimle oynamasını tercih etsek de, Charlisse'nin bir yıl daha geri döneceğini duyurmaktan gerçekten heyecan duyuyoruz” dedi.

Leger-Walker, sezonun son bir buçuk ayını kaçırmasına rağmen All-Pac-12 takımında (hem antrenörler hem de medya) bir yer kazandı ve Arthur Ashe Jr. Yılın Spor Akademisyeni ödülüne aday gösterildi.

Leger-Walker bu sezon oynamak için çabaladı ve Bruins öne çıkan golcüyü kadroya dahil etmeyi bekliyordu ancak o yine de tam gücüne geri dönüyor ve Close, Leger-Walker'ı bir sezon daha kadroya katacağı için heyecanlı.

Close, “Etkisi daha yere değmeden bile çok büyüktü” dedi. “Tutarlı bir şekilde sahada olabildiğinde nasıl olacağını sadece hayal edebiliyorum.”

1,80 boyundaki ikinci sınıf öğrencisi Muse, gelişimini sürdürmek için kırmızı gömlek giyecek. Muse, birinci sezonunda 19 maçta ortalama 7,7 dakika oynadı. Sınırlı bir rolde, 12 blok kaydederek postta güçlü bir savunma etkisi yarattı.

Close, “Nasıl geliştiği ve yaptığı iş hakkında yeterince iyi şeyler söyleyemem” dedi.